Waterpolo

Vind je zwemmen leuk, maar wil je meer spanning in het water en houdt je van een teamgevoel? Dan is waterpolo misschien iets voor jou!
Waterpolo is een balsport in het water — eigenlijk een soort voetbal, maar dan in het water, en veel leuker!
Je traint doordeweeks samen met je team, en in het weekend speel je een wedstrijd.

Wedstrijden
We hebben verschillende teams van verschillende leeftijdsgroepen. Afhankelijk van in welk team je speelt, worden de wedstrijden gespeeld op zaterdag of soms zondag.
Bij thuiswedstrijden spelen er meestal een aantal teams achter elkaar. Hierdoor is het altijd gezellig in het zwembad en blijven de meesten na het zwemmen gezellig wat drinken in ons clubhuis.

(G)ewoon zwemmen

Klik hier voor informatie met betrekking tot (G)ewoon zwemmen

Minipolo

Al spelend leer je stap voor stap alle technieken die bij waterpolo komen kijken. Vangen en gooien van de bal, hoe je snel kunt zwemmen met de bal en vooral hoe je samen, met je team, veel plezier kunt beleven aan waterpolo. Minipolo is daar speciaal voor gemaakt. Aangepaste spelregels, een kleiner veld, aangepaste doeltjes en een kleinere niet zo zware bal, waarmee je gemakkelijk kunt leren gooien en vangen. Er worden groepjes gemaakt met meisjes en jongens die even ver zijn als jij. In die groepjes wordt samen gespeeld en geoefend. Daarbij gaat het niet om het winnen. Gewoon “samen plezier maken”. Om met minipolo mee te kunnen doen, moet je wel goed kunnen zwemmen. Je zult tenminste diploma-B moeten hebben en het liefste ook je diploma C. Daarom is het ook mogelijk om minipolo te combineren met de recreatie.
Waag de sprong in het diepe en kom eens een kijkje nemen bij de trainingen. Dit betekent dat je je zwembroek/badpak mee kunt nemen, want je mag gelijk meedoen.

Trainingstijd
Woensdag     18.00 - 19.00 uur (zwemconditie en zwemtechnieken)
Donderdag    18.00 - 19.00 uur.

Voor aanmeldingen en/of vragen kunt je ons een mail sturen.

Junioren Waterpolo

Een van belangrijkste ingrediënten bij het waterpolospel zijn teamgeest, spelinzicht, conditie, techniek en discipline. Met de snelheid waarop het spel gespeeld wordt, maken deze zaken de sport buitengewoon aantrekkelijk.
Doordat het fysiek in waterpolo een belangrijke rol speelt, vecht de sport vaak tegen een negatief imago; waterpolo is hard, maar op recreatief niveau zeker niet gemeen!
Een waterpolowedstrijd wordt met twee teams gespeeld. Een team bestaat uit zes veldspelers en een doelverdediger, een team mag maximaal zes wisselspelers hebben die doorlopend gewisseld mogen worden.
Een speelveld is minimaal 10 meter breed en 20 meter lang, en wordt gespeeld in 4 speldelen (partjes) van 5 minuten netto speeltijd. Voor jeugdteams is de speeltijd iets korter.
Wil jij ook komen waterpoloën, of er eerst voorzichtig kennis mee komen maken? Kom dan eens gezellig tijdens een van de trainingen en neem gerust je zwemkleding mee.
Je kunt ook op zaterdags komen kijken bij de wedstrijden. Want ook jij bent natuurlijk meer dan welkom bij de Reuring. Tot gauw?!

Trainingstijd voor de E en D jeugd
Woensdag     18.00 - 19.00 uur (zwemconditie en zwemtechnieken)
Donderdag    18.00 - 19.00 uur

Trainingstijd voor de C jeugd
Dinsdag         18.45 - 19.45 uur
Woensdag     18.00 - 19.00 uur. (zwemconditie en zwemtechnieken)

Voor aanmeldingen en/of vragen kunt je ons een mail sturen.

Waterpolo

Jong of oud, jongen of meisje, waterpolo is een sport voor iedereen! Het is gezellig, het is een teamsport, het is super gezond (één van de minst blessure gevoelige onder de contactsporten die er zijn) en gewoonweg enorm leuk!
Of waterpolo nou echt zo’n zware sport is zoals een hoop mensen vaak denken? Ach, dat valt reuze mee. Net als bij iedere andere sport vraagt het ook bij waterpolo slechts wat gewenning en goede training van jouw conditie en techniek om daar later lachend mee om te kunnen gaan. Met hardlopen ga je toch ook niet gelijk voor de 10km?! Waterpolo is sport door spel, het vraagt teamspirit en uiteraard ook conditie, techniek en tactiek. Het is enorm leuk, het is sportief en na de wedstrijd natuurlijk ook altijd zeer gezellig! Waterpolo is een sport waar wij in Nederland zeer goed in zijn. Ons Nederlands team dames won dan ook niet zomaar de gouden Olympische medaille in 2008!
Lijkt waterpolo jou wel wat? Ben je nieuw of heb je al waterpolo gespeeld bij een andere vereniging? Je bent altijd welkom om een keer de sport en de sfeer te proeven tijdens onze trainingen of wedstrijden.

Trainingstijd voor de dames
Dinsdag          18.45 - 19.45 uur
Donderdag     20.00 - 21.00 uur

Trainingstijd voor de heren
Dinsdag          19.45 - 20.45 uur
Donderdag     21.00 - 22.30 uur.

Voor aanmeldingen en/of vragen kunt je ons een mail sturen.

Groepsfoto_zeist2016

Zin om mee te trainen?

Lijkt het je leuk om een keertje mee te trainen? Vul het inschrijfformulier in. Dan zal er zo spoedig mogelijk contact worden opgenomen door iemand van de club.