4D0FD523-17DF-4945-A419-9503EC524533

DEEL 1

De heer P.T. Gode, Pieter voor bekende, was vanaf de opening van het buitenbad in Langedijk. Als badmeester had hij de grootste bewondering voor de capriolen die drie meisjes uithaalden van de duikplanken. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat die meisjes de aanleiding voor de vereniging werden. De badmeester vond dat die meiden maar wat meer geregeld moesten gaan springen en getraind moesten worden. Samen met mevrouw Molenaar en mevrouw De Waard (later Tauber- De Waard) is toen onze zwemclub per 1 januari 1969 opgericht.
De naam voor de vereniging is bedacht door mevrouw Rootjes: DE REURING
Na het schoonspringen werd het wedstrijdzwemmen ingepast. De heer Henk Blok was toen een van de snelste leden. Hij is ook nog naar de Nederlandse Kampioenschappen geweest. Langebaan zwemmen behoorde ook tot een belangrijk onderdeel van DE REURING.

DEEL 2

De heer Gode was zelf een liefhebber van waterpolo, zodat ook deze tak toegevoegd werd aan de vereniging.
Training geven bij het zwemmen stond in Langedijk nog in de kinderschoenen. De huisarts Gerrmann uit Oudkarspel werkte belangeloos mee aan sportkeuringen voor de zwemclub. Het enthousiasme voor de sport in het gezin Gerrmann is nog regelmatig terug te vinden in de recentere geschiedenis van De Reur.
Het badmeesterschap en het bestuurswerk voor de vereniging ging niet langer samen. Na een vijftal jaren stapte de heer Gode er uit en kwam de heer Levi er in. Helaas is die veel te vroeg overleden. Een latere opvolger Piet de Ruiter heeft ook jarenlang zich in dienst van de vereniging gesteld.

71D9BC5C-4CE8-4CFF-B4B7-67599BFA55DF
F9E37BA6-4C5A-448E-B0D6-3C709D47AA38

DEEL 3

De heer Gode herinnerde zich de begintijd als bijzonder gezellige jaren. Een vriendenclub die gezamenlijk overal naar toe ging. Hij vond het jammer dat in de helderse kranten niets stond over de zwemclub uit Langedijk. Je eigen kindje blijft je toch na aan het hart. Nog steeds is DE REURING een mooie vriendenclub met heel veel gezelligheid. Inmiddels hebben we geen schoonspringers meer, maar houden wij ons nog wel bezig met Waterpolo, minipolo, recreatiezwemmen, selectiezwemmen en G-zwemmen.