empty_photo

DEEL 1

De heer P.T. Gode, Pieter voor bekende, was ruim 40 jaar geleden de badmeester van het buitenbad in Langedijk. Als badmeester had hij de grootste bewondering voor de capriolen die drie meisjes uithaalden van de duikplanken. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat die meisjes de aanleiding voor de vereniging werden. De badmeester vond dat die meiden maar wat meer geregeld moesten gaan springen en getraind moesten worden. Samen met mevrouw Molenaar en mevrouw De Waard (later Tauber- De Waard) is toen onze zwemclub opgericht. De naam voor de vereniging is bedacht door mevrouw Rootjes: DE REURING Na het schoonspringen werd het wedstrijdzwemmen ingepast. De heer H. Blok was toen een van de snelste leden. Hij is ook nog naar de Nederlandse Kampioenschappen geweest. Langebaan zwemmen behoorde ook tot een belangrijk onderdeel van DE REURING.

DEEL 2

De heer Gode was zelf een liefhebber van waterpolo, zodat ook deze tak toegevoegd werd aan de vereniging.
Training geven bij het zwemmen stond in Langedijk nog in de kinderschoenen. De arts Gerrmann uit Oudkarspel werkte belangeloos mee aan sportkeuringen voor de zwemclub. Het enthousiasme voor de sport in het gezin Gerrmann vind je nog dagelijks terug als je kijkt naar de “jonge”Gerrmannetjes.
Het badmeesterschap en het bestuurswerk voor de vereniging ging niet langer samen. Na een vijftal jaren stapte de heer Gode er uit en kwam de heer Levi er in. Helaas is die veel te vroeg overleden. Een latere opvolger Piet de Ruiter is nog steeds in het bad te zien als hij komt kijken naar zijn waterpoloënde zoon Loneé.

empty_photo
empty_photo

DEEL 3

De heer Gode herinnert zich de begintijd als bijzonder gezellige jaren. Een vriendenclub die gezamenlijk overal naar toe ging. Hij vind het jammer dat in de helderse kranten niets staat over de zwemclub uit Langedijk. Je eigen kindje blijft je toch na aan het hart. Dit stuk is geschreven door Huib Nat ter ere van het 25 jarige bestaan. Nogsteeds is DE REURING en grote vrienden club met heelveel gezelligheid. Inmiddels hebben we geen schoonspringers meer, maar houden wij ons nog wel bezig met Waterpolo, minipolo, recreatiezwemmen en selectiezwemmen. Komend jaar vieren we ons 50-jarig bestaan en maken we ons op voor deze mijlpaal.